2017-08-16
上次去完富临,今次又再去多次去探亲戚。见到西柠扭麻花好似有啲新意就谂住试下,点知伏咗,明显炸得唔够,淋淋地之余,仲好重粉味同油益味。所谓嘅西柠蜜完全冇。 好失望。而卖相亦都一般,建议大家唔好试。 除咗西柠扭麻花,我哋仲落咗个点心拼盘,入面有叉烧包,麻蓉包,水晶菜饺,粉果,椰汁红枣糕,烧卖同埋虾饺各一粒。其中令我最惊喜系水晶菜饺同椰汁红枣糕。水晶菜饺真系好多 苋菜,一啲都唔韧,亦都唔会有好重嘅味精味,反而有轻微嘅蒜头味,令到菜饺升到第二个层次。而个粉皮烟烟靭靭,晶莹剔透。整体卖相因为粉皮透明,令到翠绿嘅苋菜颜色可以用肉眼透过晶莹剔透嘅粉皮都睇到。另外椰汁红枣糕都好好食。椰汁同红枣嘅味道平均分配, 唔会有一种味道主导。椰汁层同红枣层一白一红,令到卖相升级, 口感烟韧。整体而言,卖相几好 味道不错,值得一试
整体而言,卖相几好 味道不错,值得一试