2020-04-26 1912 浏览
今日同几个朋友去尖沙咀行街,谂咗好耐都谂唔到食乜,咁啱见到呢一间装修好靓嘅餐厅,原来系一间食中式点心嘅铺头,见佢点心嘅选择都好多,所以决定试一试。点心纸有即蒸点心、炸物、蒸饭、汤面、肠粉、粥 同埋甜点,食点心当然要食虾饺烧卖,凤爪排骨!全部点心嘅水准都比平时喺酒楼食到嘅高,而且仲系即叫即蒸,食落果然系唔同啲。肠粉、蒸饭,粥等等嘅饱肚嘢,质素亦都唔错,多人嚟食可以每样叫啲一齐share!甜点方面,我会推介杨枝甘露,啲西柚同芒果都好新鲜。当然其他酒楼甜点例如红枣桂花糕、芝麻卷同奶黄包等等亦都唔错 。日式放题平时就食得多啦,得闲试下中式放题感觉都 几特别,唔使好似平时饮茶咁,钟意食都要就住就住叫!