2016-05-20
今日朋友带左我黎呢间比较偏僻既地方食晚饭, 唔讲唔知原来呢边都几多野食, 两人食左7款点心:烧卖可以叫两粒或四粒, 咁就叫一人一粒试试先, 都几大粒, 味道不错不过冇乜惊喜, 可试可不试.虾饺好味!!! 皮薄, 入面只虾几爽口又大粒, 有惊喜, 如果唔系咁饱 一定会追加!煎萝白糕煎得好香, 唔错, 我几喜欢呢种质地, 食到入面萝白丝都足料, 正.鲜虾肠粉另一惊喜! 肠粉皮滑又薄, 仲要每一旧肠粉入面都有一粒大大的虾, 感觉都几新鲜, 爽口. 必吃!海鲜萝白丝煎薄礃这个其实味道不错, 薄礃边位煎得脆脆的, 但略嫌佢有少少太厚身, 如果可以再薄D会煎得仲香. 多汁小笼包不错! 估唔到在这些点心店都食到咁薄皮的小笼包. 入面真系"包如其名"几多汤汁的. 几好味!鲜竹卷呢个就冇乜特别, 剩系记得食落口超热, 差D辣亲. 但都系好味既.顺带一提, 舖面都几大间, 装饰都几靓, 印象中有D新派雀笼装饰. 服务可以.下次都会再去食.
烧卖
虾饺
煎萝白糕
鲜虾肠粉
海鲜萝白丝煎薄礃
多汁小笼包
鲜竹卷
下次都会再去食.