2004-07-30 5 浏览
寻晚放工已经攰 到死, 但系都被家姐同妈咪夹住黎左香港仔王家沙食晚饭!叫左1) 小笼包-- 个皮同坊间o既小笼包唔同, 白色完全唔透明o既, 一睇仲以为未熟! 食落个皮干左d, 不过里面o既肉馅同肉汁就几鲜.2)萝卜丝酥饼-- 传统上海做法, 即系里面干争争o既. 个酥皮就好香, 不过个人钟意翡翠拉面同咏藜园个馅多d(多汁好多嫁)3)奶油津白-- 好少叫, 通常都叫咸肉津白, 但系见台台都系叫呢个, 就试下. 佢好似落左花奶去整咁, 杰挞挞o既白汁, 我觉得好漏. 另外佢铺o系面o既唔系金华火腿, 而系咸牛肉, 都几奇怪!4)高力豆沙-- 比较细粒, 好少豆沙馅. 唔系好甜, 可能配合香港人o既口味. 所有点心上桌上得好快, 我觉得系一早整好左. 家姐就觉得整体都唔错, 我就只系觉得不过不失啫. 可能系因为我攰, 无胃口啩!
叫左