2018-11-05
呢间吾起眼既酒楼系奥柏御峰既一楼。吾系因为我去过楼上二楼既萨利亚食野。我都无留意到呢间酒楼既存在。所以我地就去呢间酒楼试下,我地一点半左右去到,酒楼吾算好多人,可以自己揾个位坐低。有好多款点心纸,好多吾同佢拼拼点心,自己望下有咩想食啦。嘻烧卖:呢个烧卖混左鱼肉既,所以价钱平啲。好大粒,热辣辣咖。味道都吾差烧腩卷:入面包住烧腩肉,好入味,但食落又吾油㖞。个汁好好食!值得一试腐皮卷:炸到好脆卜卜,一啖咬落去,有汁吾油既,够哂热好食韮菜角:我原先以为系类似煎饺甘。原来吾系,系好大件,入面包住韮菜同鱼肉。我个人觉得因为太大件,韮菜吾够多,一般叉烧肠:皮吾会好厚好粉,都滑,好食凤爪排骨饭:好食,啲饭一粒粒咖,仲要用小煲仔上,卖相好特别。饭吾会太硬,只觉得啲肉好肥,好多软骨,差啲。。总括泥讲,觉得吾差。所有点心都算用心制作,好够热。而且坐得舒服,人吾会好多。。下次都可以再泥
腐皮卷:炸到好脆卜卜,一啖咬落去,有汁吾油既,够哂热好食
叉烧肠:皮吾会好厚好粉,都滑,好食