2019-01-10 1762 浏览
星期六中午去都唔满座,可能传统茶楼关系未够吸引人流🤔先黎开个铁观音,有点茶香,呢样好多新嘅酒楼系无架😆见到点心纸有好多都唔知系咩点心,又有麻辣味嘅点心,咁突别,一于试吓点菜前望望隔离枱点心,凤爪同肠粉都几好样,就点个牛肉肠粉试吓,可能我一向对牛肉肠喜好不大,感觉一般,肠粉唔鞋但未算滑流。喜欢马蹄糕都要点黎食吓,好多酒楼都未必有马蹄糕,就算有大多数系透明色,呢到就系啡色,唔知系黄糖红糖定蔗糖,就系比透明的好味美中不足系有一面煎㶶咗dd。皮旦酸姜食得多见得多,但炸嘅皮旦酸姜芝麻卷真系第一次见,第一口芝麻好香,之后就食到酸姜味道我十分喜欢呢个避风塘茄子,颜色黎讲系较淡色唔够金黄,但味道就好赞,虽唔够避风塘嘅辣,但炸蒜香味有味之素嘅椒盐味,赞过桥韮菜卷,就系将个卷掂一掂个上汤黎食,喜欢韮菜都值一试芝麻卷唔甜,淡淡嘅芝麻味,一向少甜嘅我,呢个卷就啱晒我,就算食饱再食佢,都唔会腻,但呢碟甜品第一碟上枱饭前甜都得叫咗个唔好味嘅四川麻辣3宝黎呢到饮茶,无需点任何麻辣/红油之类嘅点心,唔好浪费。呢餐好似$220,数返原来食咗7样🤪
星期六中午去都唔满座,可能传统茶楼关系未够吸引人流🤔

先黎开个铁观音,有点茶香,呢样好多新嘅酒楼系无架😆

美中不足系有一面煎㶶咗dd。

我十分喜欢呢个

有味之素嘅椒盐味,赞

过桥韮菜卷,就系将个卷掂一掂个上汤黎食,喜欢韮菜都值一试

饭前甜都得

叫咗个唔好味嘅四川麻辣3宝
黎呢到饮茶,无需点任何麻辣/红油之类嘅点心,唔好浪费。

呢餐好似$220,数返原来食咗7样🤪
用餐时段