2019-01-25
早几天约左班旧同事去左铜锣湾利舞台间玉桃轩饮茶,原来同其他开工时间有的唔同。想饮晏少少呢度就岩晒佢开11:00am,正好dayoff 个朋友可以训晏少少就出来。 位于利舞台广场上面10楼,环境唔太大,但胜左环境真系坐得好舒服,感觉唔会太嘈。 来到一阵已经有好多客人已经在门口等待开门饮茶喇 蜜味叉烧滑肠粉 佢外面既皮做得岩岩好,唔厚身好滑同好薄入面叉烧好够味。 豆豉蒸凤爪 凤爪都是我地最受欢迎既点心,它带有浓郁的酱汁,吸收晒去凤爪脚中。 玉桃晶莹虾饺皇(特) 虽然一般叫碟虾饺都系贵,但又真系好食必点,又能保持皮既弹性内馅口感是比较扎实既虾仁。 春卷 炸春卷一定要热食仲要有0急汁热辣辣脆皮野味,入面都好够馅料架。 鲜竹陈皮牛肉球 吃起来口感软淋不韧,肉质感非常好有弹性,入面有少少马蹄粒爽口。 棉花鸡 有老人家就最岩食而且为棉花般鱼肚吸尽了鸡汁、鸡肉一黠骨都没全部都是又滑既肉。 松脆蛋挞仔 呢个真系比较松皮厚身同埋皮多个蛋,唔太够热少少希望 京式小笼包 皮唔算好薄但都可以肉嫩多汁的小笼包酒楼都做得唔错,有板有眼 咸水角 最爱煎炸食物其中之一,呢个去到边都
来到一阵已经有好多客人已经在门口等待开门饮茶喇
蜜味叉烧滑肠粉
佢外面既皮做得岩岩好,唔厚身好滑同好薄入面叉烧好够味。
豆豉蒸凤爪
玉桃晶莹虾饺皇(特)
春卷
鲜竹陈皮牛肉球
棉花鸡
松脆蛋挞仔
呢个真系比较松皮厚身同埋皮多个蛋,唔太够热少少希望
京式小笼包
皮唔算好薄但都可以肉嫩多汁的小笼包酒楼都做得唔错,有板有眼
咸水角
最爱煎炸食物其中之一,呢个去到边都要叫的都必定好味
花生甜薄撑
去过了好多间酒楼真系只有玉桃轩先有同埋比较整得好食