2023-04-22
黎过几次,见出面所有嘢加晒价,佢呢set下午茶仲末加价,真心抵食。仲要座得舒服空间够,够静。佢写2位用,以下午茶黎讲系啱数,不过,其实大部份我食嘅。本身原价一笼点心都要四十几,而家餐内,有唔同款可以试㖞。绿色系抹茶流心奶黄包,另一个系奴心奶黄包同叉烧包,全部包身都软绵奶黄好滑。佢嘅烧卖心真正,首先上面有樱花虾感觉好特别,烧卖饀味够爽身,肉新鲜唔梅,如唔叫呢个餐,我都会黎食烧卖。虾饺都正常爽虾,少猪肉,不过无烧卖咁得我欢心,可能出酗大部份酒楼虾饺都做到水准,反而烧卖有水准得黎咁童叟无欺比较少嘅。但系个咸水角最唔好食,一来师父炸到好油,二来无乜饀料,空心,油而无乜味,呢个其实可以转其他如萝卜酥会更好。芒果布甸甜度适中,足料芒果,如可再多少少鱼胶粉再爽身更佳,加上正彩色棉花糖好夹同好有惊喜一甜一脆。而最正嘅系佢嘅小凤依人,我次次食完都再叫多一笼打卡再打包返屋企叹。46蚊三只,一般台湾凤梨酥价钱,有造形又新稣,上枱时仲热嫁,呢我不二之选。
仲要座得舒服空间够,够静。
佢写2位用,以下午茶黎讲系啱数,不过,其实大部份我食嘅。
本身原价一笼点心都要四十几,而家餐内,有唔同款可以试㖞。