餐厅: 薈聚軒
资讯:

2020-11-12 1550 浏览
平日约左喺科学园返工既细佬去饮茶,12点半前到唔算太多人,不过佢唔太大,一眼望晒咁多张枱,仲有2-3间房,偷望到房入面有人用电动麻雀枱打紧牌,几正wor。🤗点心选择都算多,同埋都多d新颕野。 菜芯几嫩,份量都几多,4个人都食唔晒。 肠粉都好滑,不过就略嫌唔够热。脆皮叉烧包新鲜焗起,外脆内软,好好食。😋😋😋豆苗饺d菜都好嫩,唔会好似平时食开既,咬唔断咁。比较奇怪既系一口葱油饼,块皮系好似咸水角既皮咁,压扁左,入面有d葱,面头再有d葱同虾仔,完全同大家expect既好唔同,唔like。食到最后仲送左每人一碗雪耳糖水俾我地,几足料,有红枣同元肉,2个人觉得好甜,2个人觉得唔太甜😅Service都几好,加茶几快,每一次上菜都会讲系咩黎,同埋会主动收野。价钱略贵,但食物质素同服对得住个价钱既。

肠粉都好滑,不过就略嫌唔够热。

脆皮叉烧包新鲜焗起,外脆内软,好好食。😋😋😋

豆苗饺d菜都好嫩,唔会好似平时食开既,咬唔断咁。

价钱略贵,但食物质素同服对得住个价钱既。

2020-11-10
午餐