2023-11-20
又到左每个星期嘅第一日啦🙈又系打工仔恶梦嘅第一天😆咁当然要同老婆出街食返餐好架啦😬今晚就去左尖沙咀嘅「龙点心」食点心,估唔到有惊喜呀!特别系甜品系列😋 天气干燥食返个滋补糖水认真一流☺️拉丝菠萝包(3件) $38即叫即整嘅拉丝菠萝包,除咗热辣辣之外,皮好松脆而且芝士非常浓郁😋凤尾虾多士 (3件) $56热辣辣脆卜卜嘅虾多士,点埋千岛酱十分之夹😋蟹粉菠菜香虾饺 (3件) $58舖满三文鱼籽嘅菠菜香虾饺,皮薄馅靓😬而且虾肉弹牙!好满足嘅感觉☺️马拉肉骨茶小笼包 (4件) $48热辣辣充满肉骨茶味嘅小笼包都系第一次食喳😬估唔到都几好味呀😋桃胶鲜奶炖椰皇 $68黎到我最爱嘅甜品时间啦😂椰皇系小编钟意食嘅其中一款甜品😬再加埋桃胶真系非常之好配搭😋焦糖杏仁布甸甜椰 $68焦糖布甸🍮加埋椰子🥥真系估唔到系咁正😬黑糖芋圆仙草 $58烟烟韧韧嘅芋圆配上仙草系小编另一款钟意食嘅甜品😬呢个糖水材料丰富!而且份量好多😂岩哂我呢个大胃王😝P.S. 餐厅营业时间至 11:30pm,而5:30pm 后就已经有糖水供应啦😂真系十分推荐大家嚟食糖水😋特别系椰皇系列认真好味😬
拉丝菠萝包(3件) $38
凤尾虾多士 (3件) $56
热辣辣脆卜卜嘅虾多士,点埋千岛酱十分之夹😋
蟹粉菠菜香虾饺 (3件) $58
马拉肉骨茶小笼包 (4件) $48