2023-10-17 41 浏览
Treehouse 位于铜锣湾市中心,店舖装修非常有型格,知道系轻食,入内一试。叫咗一个 Elm Salad, Pho Soup, Sourdough Flatbread chips, Iced Ginger lemongrass and iced black coffee。 首先讲吓 Pho Soup, 份量少少地,汤底特别,有芽菜,紫色洋葱,加上牛油果,虽然没有肉类,但这个组合有新鲜感。Sourdough flatbread chips 超级好味,同朋友一路倾一路食,快过食薯片。佢嘅chips,加上特别嘅酱 (逗泥加咖喱),好有印度风味。至于Elm 沙律, 丰富嘅蔬菜做底,加上特别的豆腐干,甜番薯条,新鲜西兰花,加上藜麦,整个沙律清新好味,刚刚饱肚,又唔会油腻,感觉舒服。特别一赞 iced ginger lemongrass, 鲜甜好味!大部份座位都系高凳,不是特别舒服,不过系一个好chill嘅食嘢好地方!