2017-12-03
作为一个吃货 当然有一班吃货朋友👯♀️👯♀️ 难得抽到时间出黎见面 紧系要食返餐好🤤 见大家已经好耐无食过海鲜蒸气锅 就一于跟网上blogger推介九重鲜 就一于订座试一试究竟好唔好食😬上网已经见到佢最新既宣传活动 就系新年必玩鱼虾蟹🐟🦐🦀 只要摇中两粒骰子 (双骰) 相同或者三粒一样 (围骰) 就会有奖品🎁 奖品睇落都相当丰富 有意大利白酒 阿拉斯加长脚蟹 一枱可以摇一次 我地运气麻麻😂 可惜乜都摇唔到 但有得玩下都几开心😃仲有一个推广活动 就系疯狂任食沙白三十分钟 睇落都好吸引☺️ 到见到既时候真系比哂心心眼 份量比得并唔小气 我地系三十分钟内食到两转 相当回本😛 沙白唔算好大粒 但胜在份量多而又够鲜味 只只洗得够干净 大家食唔到任何沙石👍🏻我地睇咗一轮餐牌最后决定食豪d 嗌咗个鲜济洲塔 一人要$568 入面有齐好多款海鲜🦐🦀 未食望到都几吸引 而汤底我地就简咗人参鸡汤🐔 加咗$100 未食主角之前就试一试佢提供既前菜 有四款 款款都系爽口为主 几惹味又开胃 泡菜芽菜都有淡淡辣味🌶 而青瓜红萝卜丝切得够细同幼 咬落都有口感🤤第一层就要等得比较长时间 大概15分钟 温度到达某个温度就可
上网已经见到佢最新既宣传活动 就系新年必玩鱼虾蟹🐟🦐🦀 只要摇中两粒骰子 (双骰) 相同或者三粒一样 (围骰) 就会有奖品🎁 奖品睇落都相当丰富 有意大利白酒 阿拉斯加长脚蟹 一枱可以摇一次 我地运气麻麻😂 可惜乜都摇唔到 但有得玩下都几开心😃 仲有一个推广活动 就系疯狂任食沙白三十分钟 睇落都好吸引☺️ 到见到既时候真系比哂心心眼 份量比得并唔小气 我地系三十分钟内食到两转 相当回本😛 沙白唔算好大粒 但胜在份量多而又够鲜味 只只洗得够干净 大家食唔到任何沙石👍🏻 我地睇咗一轮餐牌最后决定食豪d 嗌咗个鲜济洲塔 一人要$568 入面有齐好多款海鲜🦐🦀 未食望到都几吸引 而汤底我地就简咗人参鸡汤🐔 加咗$100 未食主角之前就试一试佢提供既前菜 有四款 款款都系爽口为主 几惹味又开胃 泡菜芽菜都有淡淡辣味🌶 而青瓜红萝卜丝切得够细同幼 咬落都有口感🤤 第一层就要等得比较长时间 大概15分钟 温度到达某个温度就可以打开 开始慢慢食🤤 外观无得输 够哂有气势🕺🏻 第一层系泡菜和牛卷 由泡菜包裹住一片薄薄既和牛🐮 和牛肉汁有充分被锁住 加上泡菜既鲜甜味 食落好够味😍 下层有鲜菇 蛏子同北寄贝 加埋鲜甜多汁既小鲜茄🍅 哩层既海鲜已经食到我地流哂口水 各款海鲜够鲜味又唔会带有海水腥味 蛏子同北寄贝都比平日既大只 肉质几爽口同鲜美👍🏻接着食既几层海鲜都相当惹味 睇到龙虾咁够份量已经心谂无得输😎 龙虾超易起肉 咬落几爽口又够方便😋 鲜味充分到已经唔需要要点酱油/酱汁 两三口食完超满足😍 中间有两层也系我既大爱😍 除咗有齐我平日唔常食既南非鲍鱼 沙巴肉蟹仲有超甜粟米同南瓜🎃 南非鲍鱼蒸得岩岩好👍🏻 口感一流 而咬落弹牙而唔太硬 沙巴肉蟹食落啖啖肉 又有肉汁 蟹膏都有一堆❤️ 一旁既南瓜白萝卜粟米同茄子🍆都好甜 食完一堆海鲜后食就岩岩好 消腻同大减饱肚感😋 食到临尾见到有厚切黑椒牛舌几够惊喜 牛舌腌得相当够黑椒味 平日系蒸气锅比较少有机会食到牛舌 厚切的口感相当之唔错 弹牙又唔会过un😍 而旁边既花胶鱼片串几有韩式感觉🇰🇷 花胶口感偏腍身 与薄薄既鱼片串埋 几有特色 口感几特别✌🏻 食到最后当然要食下个人参鸡粥底🐔 粥底充分地吸收咗上面多层海鲜既精华 煲得岩岩好 而粥既质感够哂软绵绵 绵密👅 亦不得不赞 哩度既 侍应服侍得几好 见我地唔系好识睇时间同预时间 佢都会主动问我地有冇任何需要🙋🏻♀️ 同最后仲帮我地手分粥 见我地食唔哂亦问我地有冇需要拎走 提供埋碗比我地拎走 紧系要贯彻食得唔好嘥❤️