2019-06-30 491 浏览
有一日同啲朋友去超级市场准备大食会买嘢食,噉然后周围行下嘅时候就见到一档熟食档。其实我以为系跟机有的店,但呢个原来系另一间比较stand out啲嘅食店。 始终由于间超级市场系比较日式风味,所以而家熟食小店都偏向要有日风味先至可以衬到个格调。此店可堂食可外带。佢哋门面好干净,有好多图文并茂畀你睇到,佢职员会即时即叫即煮畀你,收银员亦都非常有礼貌好欢迎我哋同讲解。佢哋有好多得奖嘅食物例如炸鸡啊或者其他食物,但我就比较钟意同d去上阵试下佢哋嘅章鱼丸。噉我嗌一盒章鱼丸,噉我去试食然之后佢就另外有个可乐嘅炸薯饼。由于薯饼我要求比较低净系觉得个脆面比较香脆一定嘅薯茸暖暖地,但因为我对呢个要求唔系咁高所以都,冇乜特别。反而章鱼丸觉得几得意,因为佢系外脆内软仲有小小流心,当然佢系熟嘅而且外在非常之咁易,所以食嘅时候要用好多时间吹。一个几好嘅经验因为喺出边食嘅章鱼丸全部都系比较肥比较油腻同埋,榨粉啊佢哋𠮶啲酱会比较多但而家唔会有你仲好清晰嘅未到。所以有机会我会再试多一次。

2019-06-25