餐厅: 大家樂
资讯:

连锁快餐店嘅食物俾人嘅印象系唔会有惊喜,同时亦唔会太不堪,平平无奇,但又唔会差到离奇。所以今日去湾仔Wine Fair 之前去左我成年都无帮趁过嘅名店 - 大家乐,食个早餐。点知今日就咁濑左野!叫左个蜜糖鸡朳炒蛋,加个炒面,饮热咖啡。HK$33先睇下个不知所谓嘅卖相,其系几吓人,啲汁成个碟边都系,好似俾紧一pat 野你食。蜜糖鸡朳,细得好可怜,估计连3安士都冇,街市鸡朳先15蚊磅,呢块野都唔值3蚊鸡。味道就仲可以,有蜜糖味,煎得亁身。蛋差到离谱,面果啲全部系未熟蛋浆,底就老哂,我之前喺大家乐食嘅炒蛋外滑内软㖞,有冇搞错!多士,唔热,靱嘅!炒面,肥 lum lum ,食落又系冻嘅,唔知点讲。杯所谓即磨咖啡,我真系以为叫错左个即溶咖啡,得奶味冇啡味!总结: 喺湾仔食亲早餐都冇好野,下次都系问下果头住果啲朋友边度有好野食先得!

叫左个蜜糖鸡朳炒蛋,加个炒面,饮热咖啡。HK$33
卖相倒胃

多士,唔热,靱嘅!

炒面,肥 lum lum ,食落又系冻嘅,唔知点讲。
杯所谓即磨咖啡,我真系以为叫错左个即溶咖啡,得奶味冇啡味!
2015-11-06
$33 (早餐)