2024-01-25
一年一度既冬天又黎啦,✡️虽然而家仲未真正冻,✡️但系已经有想食龙虾既心情,食虾当然就要当季季节食,✡️先系最好食,我揾到天后呢度有得食法国蓝龙虾✡️仲要系好似酒楼一样,有成个List既清单咁,今日就可以食饱饱之外仲坐一坐倾计,价钱唔贵✡️真系食得过。「韩国鲍鱼」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻今餐既主题都系海鲜其中之一,而呢度都有鲍鱼食,好厚肉,用叉撩开,成只同壳分离道食得,都好好食丫好有口感,明显有一种鲍鱼既味「新鲜青口」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻青口都好新鲜,呢度既上枱速度都好有效率,青口洗得好干净,我就会加鼓油一齐食,更有风味「海虾」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻我地边食边倾系好开心,呢度既食物质素仲要咁高,海虾真系好新鲜既海鲜,有鲜甜味道为主,更有浓郁既虾味,熟透后都有橙色外壳,新鲜度好好「蓝龙虾」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻呢个系法国既蓝龙虾,真系一款高质素既食物,有好浓郁既龙虾风味,睇佢外壳已经好靓,好靓既蓝色,真系好罕有「刺身头盘」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻其实呢餐既海鲜都好丰富,仲有刺身做头盘,劲肚饿既我地,都第一时间疯狂先食刺身,全部都好鲜味,新鲜又清新既感觉,完全可以满足晒自己既胃口「日式京葱酱油配本地地鸡」🫶🏻🫶
「 刺身头盘」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻其实呢餐既海鲜都好丰富,仲有刺身做头盘,劲肚饿既我地,都第一时间疯狂先食刺身,全部都好鲜味,新鲜又清新既感觉,完全可以满足晒自己既胃口
「日式京葱酱油配本地地鸡」🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻呢份鸡肉就好有日式风味,好新鲜既鸡肉,同时又好有肉汁,好嫩滑既质感再加上京葱酱油,又提升左另一种层次