2017-11-13 1328 浏览
很喜欢去佐敦揼骨,来这里揼完通常会食个饭,今次和三位朋友揼完,没有选择麦文记,牛皇星又多人,于是和四位朋友吃打冷。选了个四人餐,五百几,食都好饱,仲要乜野菜式都有,佐敦餐厅,原来可以咁平。餐厅名叫太阳轩,位置方便,枱又多,不用订枱都有位置。榄菜炒四季豆作前菜,榄菜肉碎可以叫人送几个饭,呢个真系好好食,又好潮式。淮杞炖螺汤,足料又好饮,想不到呢到会有咁好嘅汤,就好似中式菜馆一样。卤水拼盘,有红肠,鹅片,猪耳,豆腐,腩肉,全部都系被卤水浸得透彻,每件都小巧精致,同时吃到卤水的美味。家乡煎蚝烙有大大只蚝爽,十分香口萝卜春菜煲,萝卜浸得劲淋,非常爽,春菜喜欢不喜欢,看个人口味,我就很喜欢就是了。黄金炒饭大碟到不行,虾又大只,饭又炒得好,四个人都食唔哂。我觉得每个人吃到可以食唔哂打包都只系百几,你还有什么可以投诉,平时吃普通大排挡都唔只呢个价,对吗?

餐厅名叫太阳轩,位置方便,枱又多,不用订枱都有位置。

家乡煎蚝烙有大大只蚝爽,十分香口

黄金炒饭大碟到不行,虾又大只,饭又炒得好,四个人都食唔哂。