餐厅: 芝味鳥 (上徑口村)
资讯:

肚饿到出汁, 电视又做紧节目喺度炸鸡,绝对抗拒大财团嘅干争争炸鸡,所以立即就揾网上外卖平台 外卖,揾到呢间成日见佢架电单车仔嘅芝味鸟。二十分钟就送到,本身都非常雀跃,分分下啲嘢食餐具先发现,咦个Pizza呢?立即打去追番啦,咁又要等二十分钟啦,呢个时候我哋就先开餐。中国人同西人一样,饮啖汤先。哗,呢啖汤真系不得了,水嗲嗲,饮到薯仔未,不过成口都系粒粒嘅粉状,咁你明啦,不过冇所谓嘅,但味道都实在难以接受,味又淡到不行,奶沟水咁,但奶沟水都应该好饮过佢。再食啖咖喱鸡饭呢?喂?咖哩呢?算,我当你gravy sauce 咁食?我错,都系唔得。咁不如就咁推开啲汁,食鸡粒同底下嘅饭呢?我可以好肯定咁讲白饭系成盒最好食嘅,啲鸡粒嘅肉腥味真系...哗。鸡呢?有个鸟字响招牌度应该唔差挂?第一口系好脆,小小油,鸡肉都多汁嫩滑。第二口啲皮自动分开哂,油溢味再劲咗,鸡肉越接近骨位越有血腥味。三件鸡,实质我哋食到嘅部分可能只有一件。十分钟唔够已经处理晒以上嘅食物, 大部份都应该系掉咗。烧烤鸡肉风味嘅Pizza,厚批有一个缺点就系吸左湿气会变得烟韧,不过味道还好,但我嘅胃口已经彻底被扑熄了。