平时系观塘返开工既巴丝,应该都会留意到最近新开左间日日都大排长龙既冰室,而心郁郁想试但又未行动既朋友,就等我黎话比大家知呢间冰室到底值唔值得排啦!同一般冰室无异,佢都会照顾埋打公仔买早餐既需要,自设面包外卖Counter,新鲜既波罗包,出面一买就得,够晒方便。由于今次系试食lunch既关系,对面包既质素就稍不评论!入正题,讲野食同价钱!平时有既冰室特式,常餐、特餐等一概俱全,价钱亦十分合理!小弟对焗饭同芝士其实情有独钟,所以就算等20分钟,我依然会mark实芝士牛利焗饭!焗饭卖相同一般无异,但食落口就有与别不同既分别!平常食既芝士焗饭一系就芝士唔够浓,一系就浓到腻,食完有种滞既感觉,相反,呢间既芝士焗饭既汁就调得岩岩好,够浓郁,又唔会好腻!而个饭就系充满蛋香既炒饭底,唔会好似有d餐厅咁,就咁用白饭or蛋捞白饭黎滥于冲数!我对佢既焗饭,会比4粒半星!而饮品方面,我就选左佢既朱古力特饮,卖相都其特别,不过一睇就知卡路里绝对唔低,而味道亦无话好特别既惊喜,所以建议on diet既朋友都系唔好叫喇!点解?因为要留返个肚享受佢个重点:甜品甜品首选系芒果千层蛋糕!至于味道系点,我就保留少少神秘感,

甜品首选系芒果千层蛋糕!至于味道系点,我就保留少少神秘感,等大家去试!总之,三个字:值得试!