2024-07-29 3604 浏览
好耐好耐以前,就听说过某某港姐话上环呢间烧味铺啲叉烧冠绝香港,一直都好想试,今日飞云终于嚟喇,趁lunch去附近搞私务,就算赶啲都过去试下。一去到门口无预期既墟陷,不过都有七成满,可能已经一点半过咗高峰挂,门口有个可能系老板著住厨师服既阿叔,见我入嚟都无招呼直接扬下手,我谂系叫我坐挂,咁坐低睇餐牌,烧味饭好似只有一个60蚊双拼餐,无仔细睇就是旦叫个叉肉饭算。于是到我扬手啦,阿叔望望我无反应,阿姐又望望我继续无反应,再举手结果都一样,如是者坐咗可能有四五分钟,我觉得自己忽然变得透明咗,咁唯有起身知难而退喇。网上评论话越做越难食,服务又差,可惜佢哋无比机会我试,帮佢哋平反,唯有系我张名单入面剔除喇。结尾又系𠮶句,咁多人北上,唔系无原因既。P.S 又无食评又无相,唔知openrice比唔比po。
结尾又系𠮶句,咁多人北上,唔系无原因既。
P.S 又无食评又无相,唔知openrice比唔比po。
  • 原本想写叉肉饭