2016-12-22 824 浏览
之前去过呢一间嘅沥源分店,觉得都唔错,不过𠮶时都觉得啲肠粉点解咁难食,成浸奶味,今日再嚟呢间喺耀安嘅分店,我之前一直都冇嚟过。入到去冇人同我哋排位,我哋入去揾位, 见到个舖头啲人,之后佢同我哋一路行一路揾位咁。见到都好多一个人坐四人枱𠮶啲,就觉得 特别嬲啰,搞到我哋依啲四人客,又冇位坐, 不过算喇可能都系舖头嘅风气,唔太关啲客事。几经辛苦揾到位 (同人搭枱之后), 我坐低拉张凳出嚟𠮶下望到个地下 ,真系 污糟到 冇晒食欲呀。嗌咗两个孖宝, 肠粉,同埋一啲炸嘢食。 我觉得炸嘢食都系照旧唔错: 嗌咗家乡煎薄饼同埋𠮶个沙律炸云吞。 嗌咗个个皮蛋瘦肉粥,都唔错,有类似炸云吞d皮𠮶啲碎片畀埋。 个鸡饭我记得啲鸡好似 麻麻地 。个虾肠粉真系最难食, 我都想继续食落去呀 ,但系𠮶种奶味呀真系越嚟越难受,我真系从来都未食过一间酒楼啲肠粉喺咁大阵奶味,咁奇怪,咁难食呀。 最后我净系食咗入面粒虾,而啲肠粉皮系最大浸难食嘅味, 我就冇食到 。我真系呢一世都唔会再食呢间酒楼嘅任何肠粉。

虾肠
2016-11-20