2020-09-18 1007 浏览
📌突然收到Vivva会员期间限定优惠,自助晚餐买一送一。 之前食过唔错,果断立刻订位。☺️.📌特登早10分钟嚟到,谂住影吓相先啦。自助餐18:30先开始,18:20啲人已经拎紧嘢食,餐厅本身又唔够员工,食客完全冇枉管陷入疯狂状态🤦🏻‍♀️。.📌现场目测八成客人都系长者,吓死我,以为去错咗长者活动日😳🈶️啲唔戴口罩😷就去拎嘢食,仲要同一个人唔止一次⋯⋯🤬要同啲长者争食⋯唉⋯⋯点同佢哋争吖‼️莫讲话争食,直情连相都影唔到😭.影到相𠮶啲都系唔使争嘅,味道ok唔难食嘅!黑椒牛仔骨算系全场最🈶️味又唔使抢嘅👍📌呢个唔知咩蒸鱼,咁大条🐠少不免会🈶️啲嚡口,不过见到啲汁冇乜油水就知系健康版啦‼️又唔知厨师师承边竖,蒸鱼用葱花嘅?唔通切好晒谂住炒饭用嘅?食客走咗9⃣️成先影到呢张相咋😅‼️📌敬送嘅花胶本身冇味(见到块胶白雪雪都知)谂住淋个蚝油浆粉搅掂🤦🏻‍♀️。入口🉐️阵腥味,试咗1⃣️啖都食唔到啦🤮🤬原来平时自己喺屋企炆𠮶啲系咁好味㗎😅📌呢半边《送》嘅龙虾🦞闻落系🈶️蒜香🧄味,不过佢好叻呀,我系见唔到一粒蒜蓉嘅,莫非精髓在灵魂?!望落佢嘅肉身干过我脚踭,试一啖果然冇走漏眼,柴皮到𡁻唔到,最惨系𡁻佢连一滴汁都冇,徙晒我啲牙力,𦧲返
📌现场目测八成客人都系长者,吓死我,以为去错咗长者活动日😳
🈶️啲唔戴口罩😷就去拎嘢食,仲要同一个人唔止一次⋯⋯🤬
要同啲长者争食⋯唉⋯⋯点同佢哋争吖‼️
莫讲话争食,直情连相都影唔到😭
影到相𠮶啲都系唔使争嘅,味道ok唔难食嘅!
铁板烧
天妇罗🍤
龙虾包、脆皮炸子鸡

黑椒牛仔骨算系全场最🈶️味又唔使抢嘅👍
黑椒牛仔骨

又唔知厨师师承边竖,蒸鱼用葱花嘅?唔通切好晒谂住炒饭用嘅?
蒸鱼

食客走咗9⃣️成先影到呢张相咋😅‼️
冷盘海鲜

原来平时自己喺屋企炆𠮶啲系咁好味㗎😅
蚝皇花胶扣鸭掌

望落佢嘅肉身干过我脚踭,试一啖果然冇走漏眼,柴皮到𡁻唔到,最惨系𡁻佢连一滴汁都冇,徙晒我啲牙力,𦧲返落原碟。因为太样衰唔好出镜🤮
其实《送》🉐️咁冇诚意,出埋啲咁嘅品质仲衰过唔送,浪费食物之余又做衰自己个名⋯何必呢?
仲有呢啲所谓《送》嘅,咪又系一早整定,点解要差唔多8点先serve呢?🤔
蒜蓉牛油烧龙虾

全场最正常系个甜品🍮‼️ 味道少甜,食多杯都冇🈶️怕😋
各式甜点

📌去到甜品时间已经要大排长龙,好在人人争主食时我去咗食甜品,先轻易试齐咁多款咋!
👉雪糕要客人再三催促先refill少量

👉今晚当自己去咗食甜品buffet会开心啲!☺️