2021-09-30
✨点解连火鸡胸都可以咁嫰滑✨.最近如心广场新开咗唔少餐厅,九月底嘅星期日,大概十一点半左右去到位于地下嘅 #espressoalchemy 到食个brunch😋虽然呢间有几间分店,但我都系第一次去,去到比我想像中细间(睇相以为好大),等咗大概十分钟就入得座喇~可惜系我坐唔到落地玻璃旁比较igable嘅位置,但变相有理由去多次喇☺️.入去后睇下menu有咩食,呢间要自己出去点餐,咁肚饿嘅我哋好快就叫咗意粉、三文治同杯啡,大概等咗十分钟就黎齐食物✨.▫️火鸡胸蕃茄三文治配希腊乳酪 $79 (7.5/10)好大份,空肚嘅我表示都食得饱٩(ˊᗜˋ*)و一般火鸡都鞋鞋地,但佢嘅火鸡胸出奇地够晒嫰滑😻另外睇图片都见到~沙律菜嘅份量亦好丰富!至于希猎乳酪应该混合咗啲沙律酱,微酸得黎够fresh同好食啊♡不过我唔sure佢嘅系咪真系greek yogurt 因为同平时食开嘅好似稀咗少少~不过当然可能因为沟咗酱嘅关系🤔整体就系好啱夏天食嘅一份三文治♪.▫️青酱鸡肉忌廉长通粉 $89(7.5/10)觉得黎得呢到真系要食佢哋嘅鸡胸,点解可以咁嫰滑,我系自己屋企真整唔到出🙈沾滑青酱忌廉嘅长通粉亦好香,每一啖都食到啲
▫️火鸡胸蕃茄三文治配希腊乳酪 $79 (7.5/10)
好大份,空肚嘅我表示都食得饱٩(ˊᗜˋ*)و一般火鸡都鞋鞋地,但佢嘅火鸡胸出奇地够晒嫰滑😻另外睇图片都见到~沙律菜嘅份量亦好丰富! 至于希猎乳酪应该混合咗啲沙律酱,微酸得黎够fresh同好食啊♡不过我唔sure佢嘅系咪真系greek yogurt 因为同平时食开嘅好似稀咗少少~不过当然可能因为沟咗酱嘅关系🤔整体就系好啱夏天食嘅一份三文治♪
▫️青酱鸡肉忌廉长通粉 $89(7.5/10)
觉得黎得呢到真系要食佢哋嘅鸡胸,点解可以咁嫰滑,我系自己屋企真整唔到出🙈沾滑青酱忌廉嘅长通粉亦好香,每一啖都食到啲酱,肚饿嘅男朋友亦好快食晒一整碟🤤
▫️Iced latte $44(7/10)
呢到虽然冇收取服务费,但员工比人感觉都好helpful💕佢哋会帮手收拾碗碟,系等位时亦会mark低叫客人轮侯入座,抵得一赞啊ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧
餐厅: