2008-07-03
不外乎都系 2 个原因, 一系抵食夹大件; 二当然系好好味 : 5: 50 踩场 , 我同大旧系第一个客, 自动波埋位, 今日唔由香港仔行到西环尾, 真系好 “支力:” , 唔好念啦就要个菊 ($148) 2 人前 后加 : 火灸三文鱼寿司 ($15) 火灸曼鱼寿司 ($15):= 曼鱼比三文鱼好食, 不提吧烧雪鱼皮 不是真鱼皮, 副成品, 只是再加焗而已三文鱼剌身5 片: 小片厚切, 味淡, 不鲜甜 什锦鱼生沙律: 二色鱼生, 约4,5 小薄片, 颇清新, 自己不好, 比大旧食 3份2 什锦天妇罗 : 好油腻, 芥末烧秋都鱼 : 无芥末味, 但见到有绿色, 到底系咩黎,有色无味既 ? 鱼烧得几香, 不过好多骨, 怕 ~ 日式鸡肉窝: 鸡蛋同鸡肉好match , 个汤都好鲜甜, 但味精重手左小小三文鱼炒饭 : 水准之作, 小小既珍珠米, 炒到粒粒分明, 略带光泽, 只系味淡左小小, 成餐最好味呢个, 不过食前已经7成饱, 但又点会难到我呢个饭人, 点都食左半碟 雪米滋: 维记出品 其实以 $148 黎讲真系超抵, 仲要全日无加一到底三上系以咩取胜呢 ? 结局下回分解待续 …
一系抵食夹大件; 二当然系好好味 :
“支力:” , 唔好念啦就要个
菊 ($148) 2 人前
烧雪鱼皮 不是真鱼皮, 副成品, 只是再加焗而已
三文鱼剌身5 片: 小片厚切, 味淡, 不鲜甜
什锦天妇罗 : 好油腻,
雪米滋: 维记出品
其实以 $148 黎讲真系超抵, 仲要全日无加一