2018-09-09
为左呢间餐厅,我决定写第一次食评,仲要系负评。一开始我地一行9人book夜晚7点,book既时候接听电话既丫姨话ok,食90分钟,然后佢话6点开始,问我地想吾想6点食。我话我地人多,难得约左时间,改吾到,对方都话ok,就收左线。跟住今日晏就突然打黎,问我食7半o吾ok,9个人真系好难突然揾地方hea,而且我地一早约好左。听落我估到其实佢地应该做紧一场6:00,一场7:30,当初为左做我地生意,所以承应我地7:00开始食。其实我地时间就吾到,吾食呢间冇咩所谓,仲有好多选择,而且一开始佢地冇说明分两场食,之后要我地就番佢,真系理解吾到,道理亦吾响佢到,所以我坚持食7点,对方就好冇礼貌咁cut左线。我地准时到达,食到最后15分钟,响门接客果位丫姨(同电话把声一样,系同一人)不断围绕我地张枱,直视我地食完未,真系有被人监督既感觉。然后有个staff问我地可吾可以早10分交枱,其实讲到出声咁问真系好烦嫌,早走系人情,准时走系道理。自己下巴轻轻想做尽生意,但冇谂过其实根本handle吾到,态度同时间都掌握得好差。最后我地顶吾顺丫姨监视既目光早走左,食品味道同价钱都中规中矩,但未去到我愿意受住气黎食
最后我地顶吾顺丫姨监视既目光早走左,食品味道同价钱都中规中矩,但未去到我愿意受住气黎食。除非果位中长发、戴眼镜、白色衫既丫姨吾做,否则我绝对吾会再黎。
赶客既员工,一个就够。