2024-01-31 741 浏览
系一个星期六嘅下午三点🕒,一个人周围自己行🦶🏻🦶🏻,行到一间铺头前被佢吸引了,好似旧区嘅一点清泉咁。自自然然就走左入去,里面座位数量唔多。自己一个坐喺具日式风味🇯🇵嘅居酒屋度食嘢别具风味,店里面播住日式嘅歌,睇住全日式嘅装修同摆设都令人感觉轻松自在。望住店员煮嘢食,同听住d煎炒声,感觉好自愈。😌😌😌📌蟹肉🦀拌饭焗酿大啡菇 ($68)最钟意食大啡菇嘅我,觉得非常惊喜,呢度嘅大啡菇系完全干透,唔会有水份,而仲好有菇味。配上一大撮蟹肉连埋洋葱、樱花虾🦐、沙律酱等配料,感觉好新鲜,亦都好开胃。貌似富士山嘅形状都好吸晴👀📌蟹籽🦀酱油烧饭团(2件) ($48)呢两嚿饭团🍙🍙过嘅表面都被烧得香口,而唔会有㶶同硬嘅难消失化感,配上酱油同满泻嘅蟹籽🦀都食得非常过瘾🤪🤪🤪📌元祖波子汽水🥤($24)自细冇乜饮波子汽水嘅我完全唔识得开🫣,劲轮尽🫣,全靠店员指导先开到🥹,用力一压之后打开喷气嘅情境令人有加油嘅加持感💪🏻,见到饮完果粒波子自己孤零零一个,同我个肚皮好满足相映成趣😂😂😂💸连加一$154#山系本舍

📌蟹肉🦀拌饭焗酿大啡菇 ($68)

📌蟹籽🦀酱油烧饭团(2件) ($48)

📌元祖波子汽水🥤($24)

💸连加一$154

#山系本舍