2024-08-18 1739 浏览
虽然鼎泰丰已经屹立喺铜锣湾好多年,但今次真系第一次去食🤣一坐低无论系装修定系餐牌都强烈有一种做游客生意😂餐牌有四种语言,唔算特别多嘢食,叫做样样有啲-餐厅面积好大,座位好阔落,坐得舒服之余上菜速度都好快🫶🏽🌟小笼包六个 $70一场嚟到梗系要食小笼包,一笼六个,佢比出面餐厅嘅小笼包再细只啲,外皮比较厚,但系汤汁一样咁多😙肉馅带丁点姜味,唔错😄🌟酸甜川子鸡 $126份量正常,大大嚿鸡件冇骨超正😳炸得几香,垫底嘅系炸珍珠叶🤣正正常常冇乜特别,个酱汁酸酸甜甜辣辣,我觉得辣咗啲🤏🏻⭐️菜肉馄饨汤面 $84份量偏大,馄饨有六粒,汤底好清淡,所以唔适合重口味人士,面质唔似上海面𠮶种带有口感而系爽滑,菜肉馄饨有家常嘅感觉💖🌟迷你芝麻包 $40全晚MVP😍一笼有三个,仲细过一个掌心,不过好食就乜都得啦😚馅料甜甜地劲香芝麻味,识落系有芝麻同埋砂糖嘅砂砂口感,有啲啲流心但未去到瀑布咁夸张,另外佢个面包都好好食,因为系烟靭嘅,咬落去好快就回弹,口感好特别😍-整体嚟讲性价比正常,好明显系做游客生意,唔使特登去,经过一试无妨🫶🏽
餐厅面积好大,座位好阔落,坐得舒服之余上菜速度都好快🫶🏽

🌟小笼包六个 $70

🌟酸甜川子鸡 $126