2016-11-24
土瓜湾真心唔知有咩食,唔系有野做都唔会走过黎,上黎search下见到呢间朱敏记,所以咪同几个朋友去,呢除左炒小菜出色,打边炉亦唔错,选择多同份量都几多!我地4个叫左街边什锦锅加百花酿北茹,再加埋几罐汽水食到都好饱!街边什锦锅样样都有d唔错,我地拣左清清地既普通莞茜皮蛋汤底,呢个餐乜都有:- 虾虽然唔算好大只,但够新鲜弹牙- 墨鱼鱿鱼拆好晒d唔要既外皮,鲜味够爽口,鱼滑冇鯹味,新鲜铺头自己打制打得几好口感好好- 鸡肉嫩滑多肉连鸡脚比埋我地- 鹅肠洗得好干净,同食落好爽口- 猪润新鲜食落软棉棉火㶽当然不少得肥牛,切得厚薄适中,雪花都几靓,食起黎唔会咁韧垫底既菜同粉丝我地见洗得好干净一样拎黎食,成碟乜都食得又抵又唔洗晒酱料齐全豉油辣椒蒜蓉葱花豆板酱都有!仲叫多碟百花酿北茹,伴碟西兰花撕得粒粒几唔多大细方便我地一啖一粒,中间虾肉鱼肉混埋一齐酿香茹,好新意,都可以参考下平时得闲煮番次味道好之余够弹牙,上面再加点蟹子,卖相都唔差架成碟𩠌完全好绿色,又菜又菇又鱼肉总括食物洗得好干净及质数唔错,价钱都唔算贵
我地4个叫左街边什锦锅加百花酿北茹,再加埋几罐汽水食到都好饱! 街边什锦锅样样都有d唔错,我地拣左清清地既普通莞茜皮蛋汤底,呢个餐乜都有:
- 虾虽然唔算好大只,但够新鲜弹牙
- 鸡肉嫩滑多肉连鸡脚比埋我地
- 鹅肠洗得好干净,同食落好爽口
- 猪润新鲜食落软棉棉
酱料齐全豉油辣椒蒜蓉葱花豆板酱都有! 仲叫多碟百花酿北茹,伴碟西兰花撕得粒粒几唔多大细方便我地一啖一粒,中间虾肉鱼肉混埋一齐酿香茹,好新意,都可以参考下平时得闲煮番次
味道好之余够弹牙,上面再加点蟹子,卖相都唔差架
成碟𩠌完全好绿色,又菜又菇又鱼肉
总括食物洗得好干净及质数唔错,价钱都唔算贵