2023-05-22
😊前几日要拎嘢比朋友,顺便同佢一齐食返个晚饭,佢话好耐无食过拉面,路过咁岩就见到有间拉面☺️见到个门口都几靓,份到去都真系几靓架,好似真系去左日本咁,我地坐好之后就开始择,我地叫左拉面,仲点左少量小食 😚烧鱿鱼一夜干烧鱿鱼系我朋友过想试,呢度既Size剪得都系比较长,食落去个面有阵烤香味,质地好有口感😚枝豆枝豆黎到呢度一定要试啦,基本上都系必食,枝豆好滑,味道好香又有口感😚炸八爪鱼特别钟意食八爪鱼,外层炸特好有份量,外层好香脆,加埋八爪鱼一齐咬好够惹味,炸到好有油香,里面又嫩口😚冲绳盐味豚骨拉面呢个食落去真系有啲盐味既,但又唔会太咸,佢比既豚肉既份量好多,拉面都好够食,拉面加埋汤底一齐好好食 😚牛筋black 拉面一睇佢汤底比较浓味啲,牛筋好好食,佢既拉面都好有口感,软同硬都刚刚好
😚烧鱿鱼一夜干
烧鱿鱼系我朋友过想试,呢度既Size剪得都系比较长,食落去个面有阵烤香味,质地好有口感 😚枝豆
😚炸八爪鱼
特别钟意食八爪鱼,外层炸特好有份量,外层好香脆,加埋八爪鱼一齐咬好够惹味,炸到好有油香,里面又嫩口 😚冲绳盐味豚骨拉面
😚牛筋black 拉面