2016-09-01
先庆一庆食开工饭,见有六人,自己又想试私房菜,就订位叫餐啦!首先,你必先上佢FB度拣餐单,以人头计,以自己可负担嘅budget而拣,平有三百头,个餐单内容一般,最后我地(其实系我)拣左个$398餐。头盘沙律、木耳同秋葵,好新鲜,离开时见到系自家种值,加埋个酱,鲜味好出!清新完就食冷盘流心蛋,入口即溶,而个茄子炸到岩岩好,碟底嘅汁少少辣,带番起好野味。个头开得好好,对之后嘅热盘都有期望!先上汤,绝对系老火汤,鲜味、肉味、浓汤味,一饮就知煲左好耐,而且每位上,感觉系盅炖汤,绝对唔系大煲汤之后分。见到带子系黄禁禁嘅野上面,一食,原来个底系蛋白,蛋白内有上汤味,好有心思嘅煮法,但黄禁禁嘅面⋯⋯有d甜,但唔系芒果,真心估唔到!油炸鬼咪油炸鬼,一䇲原来入面有干坤,入面酿左虾胶,爽口弹牙,加埋酸甜酱,一流!黄金虾,一上我地全枱赞卖相好,碟边重有薯蓉,虾好脆口,好香口,连壳都可以食埋,大只多肉,个头都keep到下汁,好好味!去到鸡,系招牌菜,果然系无错,鸡肉嫩口,浓汁,个底嘅洋葱吸晒d汁,真系食完一件又一件,但对女仔来讲,食到呢度已经好饱,战斗力真系无咩!清清地食番碟菜,让我们行更远嘅路!荷叶鱼饭,都
清清地食番碟菜,让我们行更远嘅路!
荷叶鱼饭,都有d油,饭都吸晒汁,鱼鲜,不过真系食唔落落去,因为重有甜品。
先有四种味雪糕(朱古力、芒果、绿茶同曲奇),朋友话可能系自己整,唔会系事面买到嘅大牌子。另外,有炸香芋头蓉嘅煎堆,饱都要食埋去!
整体真系好好,货真价实,值回票价!