2018-12-24
又系约咗好耐,之前讲咗好耐终于过嚟食。起初以为搬咗舖,原来系一个误会。因为知道呢度经常都好full, 所以之前打咗电话黎订枱. 好彩有订枱, 到咗嘅时候都见到都好多客人。坐低后大家就研究叫咩食。今日菜式:因为仲未齐人, 我地见到其他枱叫左碟芝麻糕,所以我地又试叫一碟黎试下。味道好好, 好浓郁既芝麻味道, 口感亦好烟靭,有少许椰汁味道。泰式云吞冬阴功窝 (8粒) $98呢窝好大窝,卖相同味道又真系激似泰式冬阴功汤, 入面其实仲有好多配料,素虾、素蟹柳等, 云吞又系好似样, 馅料有D似鱼蛋既口感, 辣味又唔会抢晒成个汤既味道, 正!粒云吞真系好似样~招牌杂果沙律骨 $70上面真系有一大pat沙律食, 而且有少许生果粒食, 而所谓既沙律骨既骨, 当然系素食啦, 但咬落既口感同味道, 我会觉得有点似麦乐鸡, 系真既! 而且咬落好似真系咬紧肉食咁,炸粉亦唔厚。酥炸素生蚝 (12) $70虽然口感唔似蚝, 但又几好味㖞., 烟烟靭靭~呢个配上秘制酱料可蘸黎食~酥炸香滑鲜奶 (8粒) $75专程过黎order 呢个既, 因为实在好好味, 每粒鲜奶差唔多同个拳头一样咁大, 不过今次既炸浆就厚左少少.
坐低后大家就研究叫咩食。今日菜式:
因为仲未齐人, 我地见到其他枱叫左碟芝麻糕,
所以我地又试叫一碟黎试下。
泰式云吞冬阴功窝 (8粒) $98
粒云吞真系好似样~
招牌杂果沙律骨 $70
酥炸素生蚝 (12) $70
虽然口感唔似蚝, 但又几好味㖞., 烟烟靭靭~
呢个配上秘制酱料可蘸黎食~
酥炸香滑鲜奶 (8粒) $75
专程过黎order 呢个既, 因为实在好好味, 每粒鲜奶差唔多同个拳头一样咁大, 不过今次既炸浆就厚左少少. 入面既鲜奶好香滑, 好好味, 甜甜地, 又好似有少少椰香味道. 正!
香芋素仙斑 $70
呢碟又系同事钦点叫做既, 芋头鱼又系做得好好味. 炸粉好薄, 芋头蓉搓得好软滑, 加埋甜酸酱食, 味道一流.
公司三文治 (芥酱) $48
一款好西式既素菜, 估唔到下午有得叫, 大家都好想试, 又见隔离枱食紧, 卖相几靓, 我地都唔执输叫埋.
入面既馅料好似公司三文治, 入面既餐肉素肉味道同真既餐肉真系可以以假乱真!!!
鸳鸯炒饭 $70
味道同酒楼既一模一样, 好犀利!!!
食完呢餐素午餐后, 感觉好好, 因为既可满足口欲, 但又食咁多野, 其实都只系食左D素菜落肚, 哈哈!