2004-06-02
今日妈咪食斋,我地就黎呢间食喇.虽然系2点钟,但都要等一阵先有位,可能今日十五多人食斋啦.我见d set唔系太吸引,就自己叫个干炒甘菇河,妈咪钟意罗汉斋炒面.点知落单后,先话冇哂河,我就另外叫个八宝炒乌冬.每碟炒面或炒菜都系42蚊.其实去到时极肚饿,妈咪就先叫d斋点心食,有烧卖同鱼翅饺,每粒2蚊,我地各要3粒,共12蚊.埋单一共121蚊(因为斋期冇2点后免加一&茶钱优惠)d点心都几好食,个鱼翅饺有落马蹄,好爽.烧卖就冇咁好食,但都唔差.个罗汉斋炒河虽然油dd,但炒起黎都几有镬气同几好味.配料有一般罗汉斋0既料,但佢个面好香,好脆又好有面味,加d汁烟烟韧韧~乌冬都几ok,但都系油0左少少,佢炒埋d斋虾,卖相几靓但食落一般.入面有放真马蹄,豆腐干,芋丝,有d白色韧韧地0既0野.其实佢每碟都炒到好大碟,所以呢碟食0左一两啖就打包0左.虽然食物唔错,d茶都几好饮,唔系酒楼0既冇味茶,但佢地人生就极度短缺,搞到等好耐先有人落单.我地坐低都等0左10分钟先有人理我地,10分钟内系不断叫waiter落单,但个一千零一个waiter好惨,真系搞唔掂,成日叫我地等...好心啦,初一十五就揾多个人黎做啦,
虽然食物唔错,d茶都几好饮,唔系酒楼0既冇味茶,但佢地人生就极度短缺,搞到等好耐先有人落单.我地坐低都等0左10分钟先有人理我地,10分钟内系不断叫waiter落单,但个一千零一个waiter好惨,真系搞唔掂,成日叫我地等...好心啦,初一十五就揾多个人黎做啦,有个经理一到2点唔知去0左边,搞到0个一个waiter嘐哂脚,都几惨.