2017-07-23 1741 浏览
心知罪孽心重,所以相约友人忽然食素,希望可以静化身心!方便行动要去铜锣湾,于是随手打开openrice碌下,发现哩间素食店好似几好口碑,啲卖相都几得,就一于卜台试试!金沙淮山 - 好好味!外层甘香,内层爽脆!坚好食!菠萝咕噜肉 -  简值一吃爱上,俾我一个人食成半碟。咕噜肉真系唔知用咩做,外层炸得松脆,里头又不会死实,口感带点纤维又有点水份,有点似猴头菇,但没有菇菌味道。用新鲜菠萝做配菜,酱汁方面亦做得刚刚好。最适合我哩种斋口唔斋心嘅扫食者!刈包 系服务员推介,有惊喜,里头夹住一片非常香脆口感似烟肉嘅物体!牛油果卷 友人不太喜欢里头的老外豆芽,顶唔顺佢嘅草青味㖞!我仲ok!冇影相嘅,仲有七彩冷面,不过大失啦~ 枣蓉糕$28/3件,不是热蒸上台,口感似布甸,个人较喜欢吃惯个种软糯款式。不过食得出真材实料,啖啖枣蓉!哩间餐厅值得推荐俾一众想食多啲素但又忍唔到口嘅人!
金沙淮山 - 好好味!外层甘香,内层爽脆!坚好食!
冇影相嘅,仲有七彩冷面,不过大失啦~
哩间餐厅值得推荐俾一众想食多啲素但又忍唔到口嘅人!
金沙淮山
刈包 (3件)