2023-08-22 453 浏览
龙岛朱古力下午茶🍫 餐厅以粉红色为主调,非常有少女心,落地玻璃有自然光照入黎,打卡一流💕/CACAO afternoon tea set ($438 for 2 persons)/ 成个tea set 食物几高质,咸点方面有蟹肉酥皮挞、吞拿鱼三文治、巴马火腿法式吐司、碎蛋沙律挞,全部都好好食,如果有多几款咸点就好👌🏻 甜点比例比较多,食到尾真系太腻🫣 虽然话系朱古力概念店,但系我又最欣赏佢个芝士蛋糕🤣 招牌手工朱古力都好食👍🏻 下午茶包埋两杯饮品,今次试左个冻嘅CACAO tea,佢最特别嘅位就系一打开朱古力片会有烟飘出黎,系苹果木烟雾😂 茶带出少少可可豆嘅香味,不过个人就觉得烟熏味太浓,饮落有少少奇怪😣 整体黎讲,餐厅打卡一流,可以静静地同友人叹个下午茶,食物质素都唔错,如果咸点比例多d 就好!