2017-10-03 72 浏览
今次到原味栈尝试海鲜火锅放题,$208一位,晚上正价时段由6:30至9:30。火锅汤底有三款,我就拣左龙穿凤,个名好得意!龙穿凤其实即是胡椒海虾鸡窝,套餐包左豪华海鲜拼盘,美国安格斯手切肥牛片仲有时令菜篮。龙穿凤个汤底胡椒味好重,汤底已经有鸡肉同海虾!鸡肉份量十分多!用胡椒汤底令鸡肉好入味,而肉质好嫩滑,海虾新鲜又好大只!肉质弹牙。净系汤底材料份量都好多!食完汤底d料就开始食海鲜啦!海鲜拼盘好丰富!有鲍鱼,龙虾,花蟹,北寄贝,海虾,埾子,螺,蚬,好丰富。所有海鲜都好新鲜!我地将海鲜逐样放入去煮。当中最爱花蟹和鲍鱼,鲜鱼肉质弹牙,花蟹味道鲜甜,而龙虾又好大只而且仲好多膏!第一次用胡椒味汤底煮海鲜,令海鲜味道提升,除左海鲜本身鲜甜味之外,仲令海鲜味道更野味!食完海鲜就食美国安格斯手切肥牛,牛肉味好重,配合胡椒的野味,刚刚好!完全唔使点酱油已经够晒味!套餐仲有个时令菜蓝,有金菇,生菜,冬菇,蕃茄,粟米,全部都好新鲜!食完肉食番d菜好似健康d!d菜用胡椒汤底煮完劲好味!除了套餐包括的主食材之外,仲有其他火锅料是任点,以依个价钱黎讲都算几抵食!