2021-07-12 306 浏览
当晚同朋友2个人系门口睇到有2人餐$299,又想食酸菜鱼,而见佢其他菜式OK看似啱食甘就唔谂,入到去一坐低睇下个menu 但冇门口写的2人餐系menu入面,甘我就问下佢,有个矮小戴口罩但系鼻之下的女侍应话,二人餐款式冇得拣,其实首先第一度系可以酸菜鱼or水煮鱼,第二度系口水鸡or蒜香鸡,第三系回锅肉,第四系炒菜,我再同佢讲我要酸菜鱼,同蒜香鸡,佢就话哦。。。再嚟我要一枝青岛啤酒,menu 冇写size, 佢比枝细嘅,但隔离台order 就系枝大,我真系唔识分,重点嚟啦…呢度的酸菜鱼,竟然系龙脷柳,可能系我见识少,又或者原来要问清楚先知道系比龙脷柳,请各位睇清楚,问清楚先好order, 最后我当然系食完几块就放成碗留反系度,唔怪得星期六都有好多吉台。。。
2021-07-02