《龙虎豹》呢本杂志系上世纪八十、九十年代男性重要回忆,相信有少少年纪嘅香港人都听过佢嘅存在,甚至经历过杂志大卖嘅年代🤭势都估唔到香港会有一间以《龙虎豹》作为主题嘅餐厅,店内有好多相关嘅主题摆设,装修风格亦都令人大开眼界😎🤪餐厅位处Soho区,虽然唔系外国餐厅,但风格反而几切合Soho区嘅个性😝Dragon Balls实际上系炸明太子粟米粒,几创新嘅一道前菜,送酒一流😌Snapper Carpaccio鲷鱼薄片,鱼味鲜美,肉质细腻😍一夜干(酱油烧鱿鱼)日式居酒屋热门料理之一,吱少少柠檬汁,配埋特制酱汁,风味十足🥳Dragon Roll天妇罗虾、辣吞拿鱼、蟹肉、牛油果、飞鱼籽,材料非常丰富😄白汁蒜香蘑菇蘑菇&白汁系西餐经典拍档,鲜香滑溜,味道浓郁😁烧鸡翼食串烧唔可能少得鸡翼😌Umeshu High日式梅酒有唔少人会觉得偏甜,若以Highball方式呈现,会更添爽快感🥂Shirafuda HighBase系Suntory White Whisky,搭上少少柚子果香味🥃
Dragon Balls
实际上系炸明太子粟米粒,几创新嘅一道前菜,送酒一流😌
Snapper Carpaccio
鲷鱼薄片,鱼味鲜美,肉质细腻😍
一夜干(酱油烧鱿鱼)
Dragon Roll
天妇罗虾、辣吞拿鱼、蟹肉、牛油果、飞鱼籽,材料非常丰富😄
白汁蒜香蘑菇
蘑菇&白汁系西餐经典拍档,鲜香滑溜,味道浓郁😁
烧鸡翼
食串烧唔可能少得鸡翼😌