2022-07-07 70 浏览
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$300-500+📍Address: Lobster Une, Sai Kung西贡不嬲都系出名食海鲜,因为近海嘅海鲜真系新鲜~今日嚟到呢间食龙虾,呢间龙虾主题嘅餐厅🦞,入面有唔少打卡位,食完仲可以系附近嘅市场街行下。以英美主题为主,提供唔同嘅西餐、酒精、咖啡饮品,同朋友系到倾吓计都系一个唔错嘅选择,有一种远离繁嚣嘅感觉。首先前菜,当然要试龙虾沙律,采用左有机蔬菜🥬,非常新鲜,有车厘茄、生菜、面包粒同埋啖啖龙虾肉,龙虾肉爽口弹牙,成个沙律非常refreshing。呢个沙律打开咗我哋嘅胃口,真系唔错。主菜方面,一定要试双色芝士焗龙虾半只拼蒜香牛柳粒,半只龙虾已经有手掌咁大嘅size,芝士非常足料,龙虾好新鲜,啲肉完全唔梅,虾膏香口~牛柳粒用上炸香嘅蒜片,牛肉味浓厚,蒜香惹味,食完想再食!以呢个价钱可以食到咁新鲜嘅龙虾,讲真又唔系好贵。
🇭🇰Hong Kong