2017-02-21
周四去左接男朋友收工,通常要谂食乜我地都好烦恼,上次去过佢地铜锣湾分店食过龙虾汇,觉好得好正,于是又想食!平日食饭时间,人都唔少,但都系等左一阵啫~见到啲食评已经知道旺角店店如其名 Day and Night by Master Kama,日头同夜晚餐厅喺灯光、音乐、最重要系餐牌都有所不同,有部分食物、饮品仲要系旺角店先有得食的。例如招牌龙虾三文治(12pm-6pm供应)、龙虾芝士长通粉(6pm后供应)旺角店比铜锣湾店空间少一点,灯光冇咁光猛,座位间位置唔逼,但亦都唔阔落。刚好我旁边坐左六、七个年轻人,全晚都只系听到佢地嘅对话…几乎要同坐喺对面嘅男朋友whatsapp。因为上次已经食过龙虾汇(本来都好想再食),决定试下其他野。龙虾玉子烧 $88加埋一要成旧水食旧蛋会唔会有啲傻?但我想讲,又几好食㖞!喺玉子专门店食一旧都三十蚊,呢件摱车边都有少少龙虾肉,抵唔抵食自己谂。玉子卖相都唔错,煎得好厚身!食落好滑溜,软腍腍,仲有蛋汁切开左4份之后,发现其中两份有龙虾肉~龙虾肉爽口弹牙,不过得咁少,唔够过瘾~龙虾芝士 Mac N Cheese $208 (6pm后供应)见过介绍话用上1.5只波士顿
平日食饭时间,人都唔少,但都系等左一阵啫~
见到啲食评已经知道旺角店店如其名 Day and Night by Master Kama,日头同夜晚餐厅喺灯光、音乐、最重要系餐牌都有所不同,有部分食物、饮品仲要系旺角店先有得食的。例如招牌龙虾三文治(12pm-6pm供应)、龙虾芝士长通粉(6pm后供应) 旺角店比铜锣湾店空间少一点,灯光冇咁光猛,座位间位置唔逼,但亦都唔阔落。
刚好我旁边坐左六、七个年轻人,全晚都只系听到佢地嘅对话…几乎要同坐喺对面嘅男朋友whatsapp。 因为上次已经食过龙虾汇(本来都好想再食),决定试下其他野。
龙虾玉子烧 $88
加埋一要成旧水食旧蛋会唔会有啲傻?但我想讲,又几好食㖞!
食落好滑溜,软腍腍,仲有蛋汁
见过介绍话用上1.5只波士顿龙虾起肉,加上三种芝士、龙虾汁焗煮长通粉而成,所以都预计会食到唔少龙虾肉~
好在芝士味够浓,龙虾汁将通粉沾满,所以食落都好鲜味。
不过你问我,就一定系点半只龙虾/龙虾汇,食落满足好多。
问左店员系乜先落单,店员表示系波子汽水、提子香料。
三层颜色嘅沙冰,加上几粒彩色棉花糖,颜色好有层次,确系少女心爆发系列!
蓝色饮落就系波子汽水味,粉色饮落酸酸甜甜。沙冰打得够碎、够滑。
另一杯我地拣左薄荷、曲奇,淡淡薄荷味,配上曲奇,呢个组合都唔会伏。
比起unicorn cream甜度更低,我个人更钟意呢款。
饮到底,仲有少少几块朱古力粒,黑朱古力黎,少少苦涩。
环境方面,觉得铜锣湾店坐得较舒适,但服务方面,我觉得旺角店较好。
餐牌:
甜品 饮品 主菜 海鲜 龙虾汇