2017-04-26
终于等到星期六放假喇, 好姊妹就快结婚喇, 要去宜家家私买嘢, 约埋一齐去食个下午茶同行街街。行街前食啲嘢补充体力先, 黎到登龙街呢条食街, 好多唔同食店。见到vpoint楼下呢间hungry lobster, 好吸引甘呢, 而且之前喺日本食唔到龙虾包, 今次就食左佢!!!!餐厅唔算大, 座位唔算多, 似小店呢。装修都几得意, 天花有啲鱼鱼同造船嘅架。侍应服务几好, 好好笑容, 仲问我地同唔同龙虾公仔影相添。除左龙虾包, 仲有唔同嘅龙虾菜式, 例如: 多士, 三文治, 烤龙虾等等。识食嘅当然要叫龙虾包喇, 记得系signature lobster roll呀。谂起都流哂口水呀!!! 龙虾包里面龙虾肉都唔少, 有2只钳肉, 而且包入面塞满龙虾肉, 真系好好味呀。龙虾肉仲用左龙虾汁去煮, 包索哂啲汁, 劲香味道好浓郁呀!!!! 个包劲邪恶, 查左牛油去烘, 好香而且包好软熟呀!!! 旁边嘅牛油汁唔好睇小, 佢唔油腻, 有少少柠檬酸味同蒜头香, 加落啲龙虾, 又另一种美味!!!另外仲加左个炸龙虾饼, 可惜唔记得影相, 1客有3件, 炸得好香脆可口, 龙虾饼弹口, 有淡淡嘅龙虾味, 都唔错呢!
另外仲加左个炸龙虾饼, 可惜唔记得影相, 1客有3件, 炸得好香脆可口, 龙虾饼弹口, 有淡淡嘅龙虾味, 都唔错呢!!!
见到有得叫呢个出名嘅cold pressed juice, 花多眼乱, 最后叫左保眼嘅eye protector。
味道都几好饮, 甜甜酸酸, 饮落好健康甘!!! 下次想试下佢地嘅意粉同龙虾汤, 隔离枱有叫, 好香呀!!!