2018-09-04
朋友热衷于去打卡圣地, 问我最近有咩好介绍, 于是就睇openrice 揾左间女仔热门打卡地的Girl Boss, 成间餐厅都以粉红色为主调, 一时少女心爆发, 入到去真系不得了。今次叫了个Bossy royal set, 个set 有两款沙律+两款前菜+一份主菜同两份汉堡/薄饼/意粉/烩饭(半份),最欣赏系主菜是半份半份上, 可以试埋其他口味的食物, 唔洗剩食一种, 食食下都够饱。蟹肉牛油果青苹果沙律材料新鲜, 青苹果酸酸的,清新健康三文鱼柚子柠檬玻璃杯沙律食材多元化, 有橄榄又有三文鱼, 沙律用玻璃樽装,扭埋个盖就可以将D 汁摇得均匀。。两款前菜(半份)芝士玉子烧 我地拣左龙虾玉子烧 ,都用左几多蛋去整, 浓蛋味浓!夹埋龙虾啖啖肉呢德国肠 冻肉 芝士拼盘有一片ham, 两款芝士, 3款肠, 仲有一碟仔混左士多啤梨果酱的苹果, 食落去就无gam 肥, 仲几开胃tim~一款主菜海鲜拼盘海鲜拼盘蚬, 贝, 虾同鱿鱼,味道不算浓,点上茄汁会好味少少。两款(半份)汉堡包、Pizza、意粉、意大利饭香煎大虾蒜片辣椒意大利粉好香蒜味浓郁,仲有小小辣味吊下,唔过辣得黎又几惹味,大虾有几只, 意粉熟
蟹肉牛油果青苹果沙律
蟹肉牛油果青苹果沙律
材料新鲜, 青苹果酸酸的,清新健康
三文鱼柚子柠檬玻璃杯沙律
三文鱼柚子柠檬玻璃杯沙律
两款前菜(半份)
芝士玉子烧
我地拣左龙虾玉子烧 ,都用左几多蛋去整,
浓蛋味浓!夹埋龙虾啖啖肉呢
德国肠 冻肉 芝士拼盘
食落去就无gam 肥, 仲几开胃tim~
一款主菜
海鲜拼盘
海鲜拼盘蚬, 贝, 虾同鱿鱼,
味道不算浓,
海鲜拼盘
点上茄汁会好味少少。
海鲜拼盘
两款(半份)汉堡包、Pizza、意粉、意大利饭
香煎大虾蒜片辣椒意大利粉
好香蒜味浓郁,仲有小小辣味吊下,
香煎大虾蒜片辣椒意大利粉
唔过辣得黎又几惹味,大虾有几只,
意粉熟度刚好又有嚼劲
意式龙虾海鲜薄饼
意式龙虾海鲜薄饼,之前睇相人地有几条火箭菜,
意式龙虾海鲜薄饼
因为皮较薄所以pizza 仍然系脆脆口感,如果龙虾同八爪鱼多多少少会更好味!