2023-08-11
《Lobster Une - 西贡》西贡一向都好多靓靓Cafe同西餐厅,所以假日我都会周不时去果边行下饮下咖啡,前几日俾我周朋友见到间新开业既西餐厅试业中,个Menu 睇落都好系我口味既野,所以我就抱住个试下既心态入左去坐下啦。我地两个人叫左两款菜式,份量足而且味道唔错,可以一试呙💁🏻♀️龙虾包我其实都几喜欢食龙虾包的,但香港真系唔算多地方有得食,一系就好鬼贵唔抵食,所以喺呢度见到就当然系想试下啦。个面包系用左有芝麻同果仁既长面包制作,上面既龙虾沙律酱夹满住粒粒既龙虾肉,食落弹牙又清新,中间仲夹左不少沙律菜减轻油腻感,食晒成个面唔会太Heavy,而旁边仲跟埋脆卜卜既洋葱圈,点埋他他酱食真系几guilty 嫁💁🏻♀️龙虾意粉另外朋友叫左个龙虾意粉,上枱既时候真系吓亲嫁,佢系半只龙虾咁样送上黎的,净系个外型都好啱打卡啦。个意粉系用左扁意粉制作,所以非常之挂汁,食落充满住啖啖浓郁既龙虾汁好惹味,两个人食的话份量刚刚好呢
💁🏻♀️龙虾包
💁🏻♀️龙虾意粉