2019-01-20
龙虾汇呢个set就好似食咗龙虾一家人咁,一虾 有三种食法,包括有烤蒜蓉牛油龙虾、龙虾饱同埋龙虾什锦海鲜石窝汤乌冬。一上枱视觉上最震撼,份量算多,沙律新鲜,丰富大份。第一食首先有我最爱嘅龙虾饱😋😋龙虾肉弹牙多到满泻,酱汁亦成功令鲜味提升,面包烤得微脆带有少少甜味,食到上瘾同男朋友争住食😂第二食就有烤蒜蓉牛油龙虾,配菜仲有薯条、蕃薯条、沙律菜跟埋🥗 龙虾依然鲜味弹牙且爽口,每一啖龙虾肉嘅鲜美都令人越食越停唔到口,如果可以大只d就好喇 (贪心仔😻)最后一食就轮到龙虾什锦海鲜石窝汤乌冬喇🍲用料非常丰富,虽然得个龙虾头,但汤底应该落足料煲,所以同高级餐厅饮到嘅没两样。个乌冬仲有木耳丝、青口、蚬肉等等杂锦海鲜, 上台热辣辣,见到都已经令人食指大动🥰饮品方面亦都有惊喜,尤其我点𠮶杯茶,淡淡嘅蝶豆花茶味,加入青苹果粒同柠檬汁,酸甜配搭岀奇地夹,有解腻抒压嘅帮助🥰整体黎讲价钱睇落有d贵,但观乎环境、食物质素等黎计,其实都算几值得再黎食,成set拼好晒晤洗我烦食d乜,两个人一个龙虾餐啱啱好!我Like呀👍🏻👍🏻👍🏻