2021-05-28 1272 浏览
夏天, 为大陆带来炎热既天气, 所以决定懒一次, 因为餐厅都有返咁上下距离, 所以试下叫外卖送餐.初初开张既时候已经试过, 龙虾汤底非常浓烈, 都见倒店员不时放原只龙虾落去淆汤.虽然餐牌配料经常有变, 但招牌龙虾汤底无间断提供, 除左配料有不同配搭之外, 每样野都会问清楚食客. 例如面质, 辣定唔辣, 要唔要葱/笋片/蛋. 虽然外送系分左汤, 但都不损其味道, 不过要留意既系, 佢既辣都系偏辣既, 如果唔食得辣既, 可以拣唔辣, 龙虾味会更加出添既. 同埋餐厅无送饮料, 现场都只有冻水无限供应架啫, 饮其他野都要加钱. 饺子系送既, 煎得非常脆口, 脆到连条边都硬左, 钟意食香口野既人, 应该会好喜欢.题外话, 最尾个汤底我无浪费到, 两碗捞埋一齐, 第二日自己加个乌冬落去煮, 依然美味, 咁当然食返餐厅煮既先系THE BEST啦.

2021-05-22
20 分钟 (外卖送餐)