2023-05-19
礼拜五想食好D,之前食过几次itamama感觉出品唔错,所以今次决定帮衬多次。之前食过猪扒饭丶鸡翼同埋pizza,感觉都几好,今次想试下新嘢,就order咗龙虾汤海鲜意大利饭,仲送一杯嘢饮,就叫咗热柠蜜。就咁睇,佢饭嘅份量都够嘅,女仔仲有可能食唔晒,海鲜方面就有两只虾、一只青口、一粒带子同埋好几只花甲。虽然系外卖,但系我攞到返office盒饭仲系热嘅(都有可能我公司就系附近)。笔起义大利饭,可以见到饭其实粒粒分明,而且好多汁。食落去嘅时候,龙虾汤嘅味好浓郁,咸淡适中,而且因为成个饭都好入味,所以就算吞晒成啖饭,仲有d海鲜味系口入面,令人有回甘嘅感觉。至于海鲜,我觉得虾系最好味嘅,够甜,而且弹牙。其次系带子,感觉都唔错。不过青口我就嫌有d太咸,同埋有少少腥。个饭整体哩讲系几好嘅,美中不足系杯饮品,我order嘅系热柠蜜,蜜糖系餐厅已经倒咗入杯,无得自己根据自己嘅喜好去调较饮品嘅甜度。论性价比,呢度都ok,用外卖app叫66蚊。
论性价比,呢度都ok,用外卖app叫66蚊。