2022-01-23
记得好耐之前已经有留意到The Point 既龙虾pizza☺️食辣肉肠、芝士、海鲜pizza呢类就多,龙虾pizza系香港真系未试过!食pizza加埋龙虾,成个感觉奢华左好多🙈今次专登就系为左呢个龙虾pizza而黎!见到佢仲有龙虾套餐,三百几蚊就包前菜同埋两款龙虾既主菜!谂都冇谂就拣左佢🥰另外呢度除左龙虾pizza之外,其他pizza都好有特色,好似有卡邦拿pizza、蓝芝士鸭胸pizza等等,仲有唔同既意粉、意大利饭,呢度既甜品都好唔错。觉得同朋友聚餐既话,呢间都真系一个唔错既选择👍1⃣️Lobster Set($388) 👉龙虾汤 净系睇碗汤既颜色已经知道饮落会好香浓😌饮落有龙虾鲜味,加上索满汤汁既切片法包,配上啲小龙虾肉,正。 👉迷你凯撒沙律(加挪威烟三文鱼+$18) 普通既凯撒沙律,三文鱼几大片,沙律新鲜,而且好既系唔会好多酱汁,食落比较清爽。 👉原只火焰焗酿龙虾披萨成餐既重头戏🤩成只龙虾头摆左系个pizza中间,之后店员仲会系你面前倒啲火落个龙虾到,进行呢个点火仪式🔥望到都哗出声😲pizza食到龙虾肉,仲有啲芝士、车厘茄、龙虾汁,好好味😋呢度既pizza系即叫即焗,用佢地既火
1⃣️Lobster Set($388)
👉龙虾汤
👉迷你凯撒沙律(加挪威烟三文鱼+$18)
👉原只火焰焗酿龙虾披萨
成餐既重头戏🤩成只龙虾头摆左系个pizza中间,之后店员仲会系你面前倒啲火落个龙虾到,进行呢个点火仪式🔥望到都哗出声😲pizza食到龙虾肉,仲有啲芝士、车厘茄、龙虾汁,好好味😋呢度既pizza系即叫即焗,用佢地既火山石窑烤焗,批底系薄批,批边几脆😙
👉龙虾芝士焗通粉
👉朱古力布朗尼配烤香蕉、合桃、云呢拿雪糕(+$48)
2⃣️明太子软壳蟹披萨($172)
3⃣️Executive Lunch($138)
👉南瓜汤
呢个南瓜汤饮得出劲足料😳南瓜汤有一定既稠度,而且味道一啲都唔假。
👉石板美国牛肩扒配炸薯条(+$48)
👉忌廉泡芙
正常质素,冇乜特别
👉菠萝梳打
几fresh几好饮,酸酸甜甜。而且唔洗加钱就有呢款特饮饮,都几好