2020-08-07 1418 浏览
屋企人好钟意食龙虾,喺未有限聚令前带佢地试黎自美国既Red Lobster,当日近乎full house,我地订左位所以获安排坐楼上,比较阔落舒适,呢度除左龙虾外都有其他海鲜、pasta同pizza。 🍽芝士松饼入座前店员已将松饼已摆喺枱上,虽然佢只系免费嘅前菜,但唔好睇少佢,差不多枱枱都会refill,松饼外脆内松化,牛油同芝士味平分秋色,我食𠮶阵系微暖,如果新鲜出炉应该更好食。🍽夏威夷椰子虾炸粉加左椰丝,啲虾炸到酥脆,面头有菠萝同红椒粒,配充满椰香嘅Piña colada酱,好食不过呢啲热气野浅尝就好。🍽夏威夷吞拿鱼塔个塔由蚕豆、酱油腌吞拿鱼桶芒果粒砌成,三样食材嘅味道同口感都好鲜明,卖相唔错,配几片无咩味嘅薄脆,我唔钟意食生野所以唔评论鱼生啦。🍽美式蒸活龙虾(两磅)龙虾原只上,畀客人影完相再由店员拆壳,我地𠮶只仅仅熟所以好黐肉,见店员都拆得好辛苦,净系呢个服务都值回票价。龙虾系北美货,鲜甜多汁,都算弹牙,配热牛油酱好夹,望返啲相好挂住喺欧洲旅行餐餐食海鲜嘅日子。🍽蟹肉鲜虾扁意粉意粉好大份,仲配汤或沙律,系饱肚之选。是日例汤系南瓜汤,香料味太劲,我地饮左少少就放弃。个意粉普普通通,

🍽芝士松饼
芝士松饼

🍽夏威夷椰子虾
夏威夷椰子虾

🍽夏威夷吞拿鱼塔
夏威夷吞拿鱼塔

🍽美式蒸活龙虾(两磅)

🍽蟹肉鲜虾扁意粉
意粉好大份,仲配汤或沙律,系饱肚之选。是日例汤系南瓜汤,香料味太劲,我地饮左少少就放弃。个意粉普普通通,配料有烤南瓜、鼠尾草同果仁,鲜虾爽口,个汁油左啲。
蟹肉鲜虾扁意粉

🍽松露、芝士、蘑菇手工薄饼
饼底较薄,口感似饼干,toppings都唔少,食到松露味,但整体比较干同单调,可skip。

🍽烤焗冰岛比目鱼
即叫即焗所以都等得比较耐,上枱见到个份量真系吓亲,足足28安士好抵食,四人分享都有啲勉强,比目鱼皮脆肉滑唔腥,近尾嘅位置都几多骨啲要小心啲食。
烤焗冰岛比目鱼

整体黎讲海鲜质素唔错,够新鲜仲要无收加一,员工态度都好好,会成日check有咩未上枱,龙虾迷可以一战。
芝士松饼
夏威夷椰子虾