2020-05-31
终于来一试B. Duck主题的茶楼喇!之前一直想试流沙包同虾蚊,果然没让我们失望。依家堂食仲送b. Duck一只,阿女劲开心。😍😍地点近油麻地,地点非常便利。店舖整洁光猛,踏入茶楼第一刻就已经心心眼,四周 B. Duck. 无处不在。服务员态度亲切,有问必答,上菜速度快,好睇又好食。妈妈拣左【期间限定】波士顿龙虾面套餐$148幼面底份量足,香喷喷,有成半只龙虾。,个大钳啖啖肉,鲜甜弹牙,够新鲜。招牌车仔面套餐$138招牌车仔面:劲多𩠌,卤水蛋,猪皮,大肠,鸡翼,6,7只鸡翼尖,配腩汁。非常惹味。虾饺:超薄透明皮上印有大头B. Duck, 真系唔舍得食, 正宗皮薄馅靓, 原只虾粒爽口弹牙。咸水角: 即叫即炸,大大粒胀卜卜,不油不腻, 外脆内软。锦露云吞: 小时候最爱食的点心之一。炸至金黄,非常脆口,酱汁酸中带甜。 童年回忆返晒嚟流沙包:传说中的流沙包,深得阿女欢心,新鲜蒸出笼,恶搞成流黄色鼻涕,黄色流泪,好搞笑。叉烧包:印有火焰眼神的B. Duck, 影完一轮相都保持热度,多叉烧粒,包包松软。魔法拿铁咖啡:图案超级可爱, 重奶味,香滑。冻柠檬茶:3大片柠檬,茶底甘香。豆浆:滑口。另外仲有
服务员态度亲切,有问必答,上菜速度快,好睇又好食。
妈妈拣左【期间限定】
波士顿龙虾面套餐$148
幼面底份量足,香喷喷,有成半只龙虾。
,个大钳啖啖肉,鲜甜弹牙,够新鲜。
招牌车仔面套餐$138
虾饺:
咸水角:
即叫即炸,大大粒胀卜卜,不油不腻, 外脆内软。
锦露云吞:
流沙包:
叉烧包:
魔法拿铁咖啡:
图案超级可爱, 重奶味,香滑。
冻柠檬茶:
3大片柠檬,茶底甘香。
豆浆:滑口。
另外仲有《必食推介二人套餐》
都系$198,非常划算。
招牌车仔面 + 波士顿龙虾面 + 2款自选点心 +炸鱼皮
平民价钱,食到高质食品,环境设计深得大人小朋友喜欢。