依排好多朋友都讲紧铜锣湾嘅一间龙虾包,讲到好似真系好好食,跟住有朋友生日就拣咗呢间餐厅食晚餐,原来真系咁正!餐牌其实选择唔算太多,不过胜在够简洁,真系唔会有选择困难症,主打都系龙虾,牛扒同意粉都有。位置嚟讲就有坐喺下面普通二人枱,四人枱同埋吧枱,我哋贪得意就坐咗吧枱,点知原来有少少吊脚Haha 同埋冇位摆袋,所以要摆喺枱面嘅侧边,好彩有嘢晾住。我朋友嘅花名叫做神马, 12月生日,顺便喺度记录埋曾经同佢食𠮶餐饭,个个都话龙虾包好食我唔执输梗系叫龙虾包龙虾包$138本身个包嘅表面有一个龙虾钳肉,闻落去已经好香,实在太吸引一口就食咗,有劲香嘅龙虾味,而且真系鲜味!隔离有个酱汁,食落去似系用咗嘅牛油再加埋龙虾壳肴出嚟嘅味道,真系好吸引,油而不腻。面包都系一大卖点,香脆之余唔会食到周围都系,而且烘过有少少金黄色但系唔会过分,加埋里面有啲龙虾肉同埋香草粒,点埋汁真系Perfect!意式香草酱意粉$88感觉有少少似菠菜汁,闻起来都几香,不过未必个个人都钟意。原来里面有好多杂菌,不过菜名里面就冇出现,数量仲唔少,每一片都好滑同埋吸晒啲香草酱。意粉都系每一条都黏着满满的香草酱,软硬度适中。由于龙虾实在太

龙虾包$138
意式香草酱意粉$88

由于龙虾实在太出色,完全系咁耐以来食过最好味嘅龙虾,所以嚟到主力都系食龙虾啦!始终因为意粉好多地方都有得食,喺呢间餐厅就变咗系次要了。XD
2016-12-06