2021-08-11 4199 浏览
年纪大quota有限,平时食蛋卷,我多数都只系食德成号。唔系话唔想试新野,但系一试新牌子新口味,一买就买一盒,返嚟唔啱,就会成盒掉咗喺度,做只大嘥鬼。今次如果唔系Mcdull朋友介绍,我都唔会试,但试落𠮶味又几对版。「龙记蛋卷」$80细罐400克佢门市喺屯门新墟嘅巴伦纽戏院购物中心G59铺,但又周不时会去唔同地方摆摊位。我第一啖食龙记蛋卷,咬左大概1/3条,咬断之后,蛋卷松开到填满晒我成个口,好实在嘅感觉。之后睇到佢条蛋卷原来有好多层,比起德成号起码多一倍。据官网讲,蛋卷系有三圈半,口感满分。味道方面,蛋味系有,但我就觉得甜咗少少,但系Mcdull 同McQueen就觉得啱啱好。各人口味都唔同。唔使千里迢迢/排晒长龙就可以买到咁嘅质素嘅蛋卷,值得翻兜同晒Quota。而听讲佢嘅蛋卷仲有咖啡味,而咖啡味仲好似系冇咁甜,咁我下次就会买盒咖啡味嘅试吓喇。Mcmug综合评分:8/10口感一流,值得一试。Mcdull 综合评分:8/10 几松脆,手工制作不容易呀

「龙记蛋卷」$80细罐400克

Mcmug综合评分:8/10口感一流,值得一试。
Mcdull 综合评分:8/10 几松脆,手工制作不容易呀
外卖自取