餐厅: Mamma Mia 意粉屋
资讯:

2020-05-03 2075 浏览
今日同朋友行完青山经过龙门居,见到呢间意粉小店终于有开就决定入去食。香蒜蚬肉意粉 $45 + $5 (加底)因为行完山实在太肚饿的关系,今次就加左加底,但其实加完的价钱都仲平过平时系出面食的一个茶餐,所以真系几抵食下。首先,未食之前已经闻到成个意粉的香蒜味好香,食落每啖都夹著非常浓的蒜味,而且唔会话好重味精,系食完唔会太过口渴个种。同埋蚬肉份量亦十分之多,唔会话得几粒咁,岩晒我呢D大食之人。肉酱千层面 $68好耐之前食过系$58,但可能物价上涨的关系,已经就加左十蚊,但系食完呢个千层面之后比我的感觉系几值,因此个千层面用左大量肉酱,而且面头的芝士仲要系水牛芝士 ! 唔怪得唯独是呢个餐特别贵,原来系贵在个用料。同埋,佢个面底仲有D薯蓉做配衬,而薯蓉同肉酱呢个配搭真系无得输,所以成个面比我地的感觉系几足料,绝对系对得住个价钱。南瓜汤 $10虽然一个汤要十蚊有点贵,但饮落先发现佢个南瓜味系劲重,应该用左大量南瓜制作而成,所以都对得住佢呢个价钱。
香蒜蚬肉意粉 $45 + $5 (加底)
肉酱千层面 $68
南瓜汤 $10